
Spis treści:
Piece ogrodowe FONTANA FORNI – sprzęt od wiodącej włoskiej marki
Piece ogrodowe FONTANA FORNI – sprzęt od wiodącej włoskiej marki
Piece ogrodowe FONTANA FORNI są wytwarzane przez znaną, włoską rodzinną firmę, działającą na rynku już od 1946 roku. Producent łączy tradycyjne rozwiązania z najnowocześniejszą technologią, projektując niezwykle funkcjonalne sprzęty. W jego ofercie dostępne są piece domowe i ogrodowe, a także grille (na gaz i drewno) oraz inne urządzenia. Wszystkie produkty wyróżniają się wysoką jakością oraz świetnymi parametrami. Dzięki temu mogą być z powodzeniem wykorzystywane nie tylko w warunkach domowych, ale też w gastronomii.
Chociaż wykonanie pieców ogrodowych FONTANA FORNI reprezentuje najwyższy poziom, są wyjątkowo proste w obsłudze. Do tego posiadają wiele systemów zabezpieczeń, które minimalizują ryzyko spalenia jedzenia, oparzenia się itp. Zakup takiego sprzętu to inwestycja na lata, ponieważ jest on przy tym niezwykle wytrzymały na uszkodzenia, odporny na szkodliwe czynniki zewnętrzne (promieniowanie UV, wilgoć, wysokie/niskie temperatury itp.) oraz praktycznie nieawaryjny. W lokalu gastronomicznym stanie się ważnym źródłem zarobku i dodatkową atrakcją dla gości, zaś w domu – ciekawym udogodnieniem oraz przydatnym narzędziem do rozwijania swojego kulinarnego hobby.
Cechy szczególne pieców ogrodowych FONTANA FORNI
Piece ogrodowe FONTANA FORNI są profesjonalnym, funkcjonalnym i niezwykle wygodnym w użytkowaniu sprzętem. Ponieważ są mobilne (posiadają wytrzymałe kółka), można bez problemu przestawiać je w wybrane miejsce na tarasie, pergoli, altanie czy w ogrodzie. Nie muszą być podłączone do żadnego źródła zasilania, ponieważ są opalane drewnem. Do tego są gotowe do użycia, dlatego nie muszą być w żaden sposób składane czy instalowane przez fachowców.
System działania pieców ogrodowych FONTANA FORNI umożliwia pieczenie wielu różnych rodzajów potraw, ponieważ zapobiega mieszaniu się zapachów. Z jego pomocą można przygotowywać rozmaite przysmaki z m.in. mięs, owoców morza, warzyw, grzybów, serów czy pieczywa. Doskonale sprawdzają się też jako piece do chleba czy pizzy.
Sprzęt jest opalany w sposób pośredni – obszar, w którym płonie drewno jest oddzielony od komór, w których przygotowuje się żywność. Dzięki temu ma się też pewność, że jest zabezpieczona przed dymem (jest odprowadzany kominem), a także cząsteczkami zwęglonego drewna, popiołem itp.
Technologia wykorzystana do stworzenia każdego z pieców ogrodowych FONTANA FORNI sprawia, że nagrzewają się w krótkim czasie i niemalże od razu są gotowe do pracy. Przy tym można precyzyjnie kontrolować temperaturę wewnątrz. Co więcej, sprzęt równomiernie rozprowadza i długo utrzymuje ciepło, tak aby cały proces pieczenia był jak najbardziej ekonomiczny. W ten sposób optymalizują zużycie drewna, zmniejszając koszty utrzymania oraz szkodliwe oddziaływanie na środowisko.