• Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!

Piece ogrodowe FONTANA FORNI – profesjonalny sprzęt do pieczenia na zewnątrz

Piece ogrodowe FONTANA FORNI – sprzęt od wiodącej włoskiej marki

Piece ogrodowe FONTANA FORNI są wytwarzane przez znaną, włoską rodzinną firmę, działającą na rynku już od 1946 roku. Producent łączy tradycyjne rozwiązania z najnowocześniejszą technologią, projektując niezwykle funkcjonalne sprzęty. W jego ofercie dostępne są piece domowe i ogrodowe, a także grille (na gaz i drewno) oraz inne urządzenia. Wszystkie produkty wyróżniają się wysoką jakością oraz świetnymi parametrami. Dzięki temu mogą być z powodzeniem wykorzystywane nie tylko w warunkach domowych, ale też w gastronomii.

Chociaż wykonanie pieców ogrodowych FONTANA FORNI reprezentuje najwyższy poziom, są wyjątkowo proste w obsłudze. Do tego posiadają wiele systemów zabezpieczeń, które minimalizują ryzyko spalenia jedzenia, oparzenia się itp. Zakup takiego sprzętu to inwestycja na lata, ponieważ jest on przy tym niezwykle wytrzymały na uszkodzenia, odporny na szkodliwe czynniki zewnętrzne (promieniowanie UV, wilgoć, wysokie/niskie temperatury itp.) oraz praktycznie nieawaryjny. W lokalu gastronomicznym stanie się ważnym źródłem zarobku i dodatkową atrakcją dla gości, zaś w domu – ciekawym udogodnieniem oraz przydatnym narzędziem do rozwijania swojego kulinarnego hobby.

Cechy szczególne pieców ogrodowych FONTANA FORNI

Piece ogrodowe FONTANA FORNI są profesjonalnym, funkcjonalnym i niezwykle wygodnym w użytkowaniu sprzętem. Ponieważ są mobilne (posiadają wytrzymałe kółka), można bez problemu przestawiać je w wybrane miejsce na tarasie, pergoli, altanie czy w ogrodzie. Nie muszą być podłączone do żadnego źródła zasilania, ponieważ są opalane drewnem. Do tego są gotowe do użycia, dlatego nie muszą być w żaden sposób składane czy instalowane przez fachowców.

System działania pieców ogrodowych FONTANA FORNI umożliwia pieczenie wielu różnych rodzajów potraw, ponieważ zapobiega mieszaniu się zapachów. Z jego pomocą można przygotowywać rozmaite przysmaki z m.in. mięs, owoców morza, warzyw, grzybów, serów czy pieczywa. Doskonale sprawdzają się też jako piece do chleba czy pizzy.

Sprzęt jest opalany w sposób pośredni – obszar, w którym płonie drewno jest oddzielony od komór, w których przygotowuje się żywność. Dzięki temu ma się też pewność, że jest zabezpieczona przed dymem (jest odprowadzany kominem), a także cząsteczkami zwęglonego drewna, popiołem itp. 

Technologia wykorzystana do stworzenia każdego z pieców ogrodowych FONTANA FORNI sprawia, że nagrzewają się w krótkim czasie i niemalże od razu są gotowe do pracy. Przy tym można precyzyjnie kontrolować temperaturę wewnątrz. Co więcej, sprzęt równomiernie rozprowadza i długo utrzymuje ciepło, tak aby cały proces pieczenia był jak najbardziej ekonomiczny. W ten sposób optymalizują zużycie drewna, zmniejszając koszty utrzymania oraz szkodliwe oddziaływanie na środowisko.

Dlaczego warto wybrać piec ogrodowy FONTANA FORNI?

Piec ogrodowy FONTANA FORNI doskonale spełnia swoją rolę zarówno w warunkach prywatnych, jak i w profesjonalnej gastronomii. To nie tylko interesujące urozmaicenie, ale też sprzęt, który pozwala nadać nową jakość przygotowywanym posiłkom. Dania pieczone w piecu opalanym drewnem zyskują bowiem unikalny smak i aromat. Takie urządzenie to także ciekawsza, a zarazem zdrowsza alternatywa dla grilla.

Piece ogrodowe FONTANA FORNI są niezwykle praktyczne. Są proste w obsłudze, a także w czyszczeniu i konserwacji. Przy tym są też niezwykle uniwersalne, dlatego można w pełni wykorzystać ich potencjał. Producent dołącza do nich wiele przydatnych akcesoriów, m.in. płyty szamotowe czy specjalne ruszty i blachy do pieczenia.

Dodatkowym atutem pieców ogrodowych FONTANA FORNI jest też ich estetyczny wygląd. Stylowy, gustowny design sprawia, że sprzęt doskonale uzupełnia aranżację tarasu czy ogrodu. Nadaje też specyficzny klimat, dlatego przy okazji stanowi oryginalną ozdobę.

Chciałbyś wypiekać pyszny chleb, pizzę, wyśmienite mięsne pieczenie czy inne dania w swoim ogrodzie? A może szukasz sposobu na to, by urozmaicić ofertę swojej restauracji? W obu przypadkach najlepiej sprawdzi się profesjonalny sprzęt – zainwestuj we włoski piec ogrodowy FONTANA FORNI!

Zobacz nasze inspiracje

Piec chlebowy, jak sama nazwa wskazuje, jest przeznaczony do wypieku pieczywa. Niemniej może też być świetnym wyborem do pizzy, ciast i innych potraw. Jakim drewnem palić w piecu chlebowym dla najlepszych efektów? Jakie cechy powinien mieć dobry piec chlebowy i jak go używać? Sprawdź wskazówki od ekspertów z GP-Pizza!

Zobacz więcej

Wyposażenie pizzerii czy innego lokalu gastronomicznego, który w swoim menu ma pizzę, wymaga zakupu specjalistycznego pieca. Może to być piec opalany drewnem, gazowy, elektryczny lub kamienny. Profesjonalne modele oferują szereg zalet, które przekładają się na jakość pizzy i usprawniają proces jej przygotowania. Co warto wiedzieć kupując piec do pizzy? Jaki model wybrać? Sprawdź wskazówki ekspertów GP-pizza!

Zobacz więcej

Zdaniem wielu osób, najlepsza pizza to ta wypiekana na prawdziwym ogniu. Chcesz zainwestować w wyposażenie, które umożliwi Ci przygotowywać ten włoski przysmak zgodnie z najbardziej tradycyjną metodą? Podpowiadamy, jak wybrać piec do pizzy opalany drewnem!

Zobacz więcej