Piec chlebowy, jak sama nazwa wskazuje, jest przeznaczony do wypieku pieczywa. Niemniej może też być świetnym wyborem do pizzy, ciast i innych potraw. Jakim drewnem palić w piecu chlebowym dla najlepszych efektów? Jakie cechy powinien mieć dobry piec chlebowy i jak go używać? Sprawdź wskazówki od ekspertów z GP-Pizza!
Inspiracje
Wyposażenie pizzerii czy innego lokalu gastronomicznego, który w swoim menu ma pizzę, wymaga zakupu specjalistycznego pieca. Może to być piec opalany drewnem, gazowy, elektryczny lub kamienny. Profesjonalne modele oferują szereg zalet, które przekładają się na jakość pizzy i usprawniają proces jej przygotowania. Co warto wiedzieć kupując piec do pizzy? Jaki model wybrać? Sprawdź wskazówki ekspertów GP-pizza!
Zdaniem wielu osób, najlepsza pizza to ta wypiekana na prawdziwym ogniu. Chcesz zainwestować w wyposażenie, które umożliwi Ci przygotowywać ten włoski przysmak zgodnie z najbardziej tradycyjną metodą? Podpowiadamy, jak wybrać piec do pizzy opalany drewnem!
Ogromny wpływ na smak i wygląd pizzy ma jej sposób przygotowania. Pizzaiolo obstają przy tym, że najlepsze są tradycyjne piece opalane drewnem, ale współcześnie można wybierać jeszcze spośród innych, bardziej nowoczesnych i wygodniejszych opcji. Zastanawiasz się, czym kierować się przy zakupie takiego sprzętu? Podpowiadamy, jak powinien wyglądać wybór idealnego pieca do pizzy!
Posiłki spożywane na świeżym powietrzu smakują podwójnie dobrze. Nie bez powodu w sezonie wiosenno-letnim ogromną popularnością cieszą się przyjęcia na tarasie czy w ogrodzie. Zwykle w ich centrum znajduje się przenośny grill, ale wiele osób inwestuje także w dodatkowy sprzęt. Przedstawiamy niezwykle funkcjonalne, profesjonalne piece ogrodowe FONTANA FORNI!